Høythengende attraksjon

På nyåret åpner en 800 kvadratmeter stor attraksjon i Oppdal. Mye takket være Oppdalsbanken.

Midt i Oppdal sentrum har det i løpet av det siste året reist seg et signalbygg som skal sørge for at sentrum blir enda mer levende enn hva det allerede er. Bygget skal blant annet fylles med studenter fra NTNU, lokalt næringsliv og en 25 meter høy klatrevegg. I løpet av februar skal klatreklubben i Oppdal åpne dørene til sitt nye klatresenter. Her skal klatreglade oppdalinger i alle aldre og andre tilreisende kunne boltre seg på 800 kvadratmeter med klatreflater.

– Vi ser veldig fram til å kunne ønske velkommen til det nye klatresenteret vårt. I mange år har vi holdt til i en liten buldrehall, som i løpet av alle disse årene har tjent sitt. Nå har vi snart på plass et senter som inneholder klatring for folk i alle aldre, forteller leder i klatreklubben Tor Arne Løvoll.

Klatring har de siste årene utviklet seg fra å være en sport for kun de mest ivrige og iherdige, til å være en helårsidrett for alle.

Vi står midt i det som blir hovedrommet i klatresenteret. Over oss ruver en 25 meter høy vegg. En vegg som nok skal kunne gi alle og enhver nok av utfordringer og støle underarmer. Det nye klatresenteret skal i tillegg til de litt hardere utfordringene ha spesielt fokus mot familier og nybegynnere som ønsker å begynne med klatring.

– Vi har fått i stand dette senteret ved hjelp av både tippemidler, momsrefusjon og ikke minst lokale bidrag fra både næringsliv og kommune. Her har Oppdalsbanken vært helt avgjørende for at vi kunne starte dette prosjektet. Det var bidraget fra dem som gjorde at vi fikk midler nok til å sette i gang, forteller Løvoll.

Over oss ruver en 25 meter høy vegg. En vegg som nok skal kunne gi alle og enhver nok av utfordringer og støle underarmer.

– Vi har et veldig aktivt og voksende klatremiljø her i Oppdal. Det er generelt mye aktive folk her, så det nye senteret er midt i blinken. Vi har lenge vært på utkikk etter nye lokaler, og da muligheten for å få et senter her i sentrum åpnet seg, kunne vi nesten ikke si nei, forteller Løvoll og ser seg rundt i det nye klatresenteret.

Han fortsetter med å nevne at Oppdalsbanken har en stor rolle i lokalsamfunnet på Oppdal, og at de med de midlene de deler ut til lokale lag og foreninger er med på å gjøre Oppdal til det levede og aktive samfunnet det er.

– Dette senteret er et synlig bevis på hvor mye Oppdalsbanken betyr for Oppdal.
Hopp rett ned til innholdet