Lidenskap på hjul

Vintrene går med til å skru, polere, og sørge for at de amerikanske doningene på fire hjul er klare til å komme seg ut av de mørke garasjene når det våres i lufta. 18. juni er det klart for fjerde utgave av Oppdalstræffet.

– Oppdalstræffet er motortreff der du kan komme med nesten hva du vil. Vi er ikke så rigide på at det skal være amerikanske biler. Det kan godt komme en Audi eller to – og litt andre biler selvsagt. Vi er alt-spisende når det kommer til bil og det du kan kjøre med. Vi avviser ikke noen i porten såfremt det er plass, sier president i Amcar Oppdal, Åsmund Hoel.

– Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder. Vi både håper og tror at det blir fullt hus – hvis værgudene er på vår side, legger Odd Inge Sliper til.

 

Oppdalstræffet er et samarbeid mellom Amcar Oppdal og Oppdalsbanken, og treffet finner sted på området til Oppdalsmuseet. Har kan du gå rundt i naturskjønne omgivelser like ved sentrum. Med et stort antall tømmerhus fremstår området som et unikt miljø fra slutten av 1500-tallet og fram mot midten av 1900-tallet. Kombinasjonen gamle biler med mye grom lyd og gamle tradisjonelle trebygg er med på å sette en helt spesiell stemning på museumsområdet.

Vintrene går med til å skru, polere, og sørge for at de amerikanske doningene på fire hjul er klare til å komme seg ut av de mørke garasjene når det våres i lufta. 18. juni er det klart for fjerde utgave av Oppdalstræffet.

På museumsområdet finnes ulike bygninger. Både våningshus, fjøs, stabbur, kvernhus, smie, jaktbu, seter, telefonsentral, skiverksted mm. I tillegg finnes en stor samling gjenstander og redskaper som hørte naturlig med i det daglige virke.

Museet inneholder også flere spesielle samlinger/utstillinger som bør sees. Blant annet kan nevnes håndtverksutstilling, skiutstilling, skolemuseum, telemuseum, tekstilutstilling og sykehjemutstilling.

Ta turen og opplev nye og gamle entusiastkjøretøy i flotte omgivelser.

Amcar Oppdal ble stiftet tilbake i 2001, men da under navnet Oppdal Custom & Streetrace.

– Den korte historien er at vi startet bilklubb på grunn at vi var flere som delte den samme lidenskapen – bil og motor. Vi var en av pionerene i Norge som startet med street-legal race. Det er en form for dragracing som foregår på vanlig vei. Det handler om å kjøre omtrent 200 meter så fort du bare kan. Vi arrangerte det første stevne i Oppdal i 2001. Da var det 1.500 tilskuere og 40-50 biler. Vi drev med dette i mange år, men etter hvert begynte. interessen å dabbe av. Så fant ut at vi skulle melde inn i Amcar og Amcar Oppdal ble født, forteller Odd Inge.

Oppdalstræffet er motortreff der du kan komme med nesten hva du vil – Odd Inge Sliper

Siden starten i 2001 har det gått mer og mer over til cruising, og klubben arrangerer flere medlemsturer i løpet av året hvor de finner et passende reisemål slik at de får luftet bilene litt.  I dag er de rett i overkant av 40 medlemmer i klubben.

Hva er det med amerikanske biler da?

– Vi liker å skru, og det går an å skru på amerikanske biler hvis det er noe som blir ødelagt. Bilene er solid bygd og  det er artig å få det til å gå. Det er generelt hele prosessen med å fikse på bilene. Vi kaller det jo for hobby-bil. Vi bruker vinteren til å skru og pusse på bilene og få dem til å bli så fine som mulig – med et mål om at bilen skal bli bedre og bedre, forteller klubb-presidenten.

Interessen for bil og MC har ifølge den bilglade gjengen i Amcar Oppdal tatt seg betraktelig opp de siste årene, og de ser veldig frem til å invitere alle bilglade mennesker til treff i juni.

– Oppdalstræffet er motortreff der du kan komme med nesten hva du vil. Vi er ikke så rigide på at det skal være amerikanske biler. Det kan godt komme en Audi eller to. Og litt andre biler selvsagt. Vi er altspisende når det kommer til bil og det du kan kjøre med. Vi avviser ikke noen i porten såfremt det er plass. Det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder.  Håper det blir fult hus hvis værgudene er på vår side. Treffet har tidligere vært en suksess, men de siste par årene har det vært litt amputert på grunn av korona. Vi har plass til rundt 250 biler, og vi håper at vi sprenger kapasiteten, sier Odd Inge og Åsmund.

Hvorfor startet dere å arrangere Oppdalstræffet? 

– Det var hovedsakelig  for å få litt liv og blæst rundt klubben. Vi ønsket å få noe til å skje. Så kom Oppdalsbanken på banen, og hadde det ikke vært for lokalbanken ville det ikke vært noe treff. Det er gratis for publikum og gratis for utstillere. Derfor er vi avhengig av støtte for å få dette til. Vi har et godt samarbeid med banken, og vi er veldig fornøyde, sier arrangørene.

Det vil også bli premiering av beste amcar, beste annen bil og beste mc – og det er publikum som bestemmer.

Bilene er forskjellige, men lidenskapen er den samme. Gjengen i Amcar Oppdal er klare på at det er samholdet mellom bilinteresserte som er hovedpoenget med treffet. Ikke om det er en amerikansk bil eller ikke.

– Det er morsomt at vi kan treffes på tvers av klubbene. Dette er et veldig publikumsvennlig arrangement., Her kan du gå rundt på museumsområdet og se litt på biler samtidig som du treffer folk og slår av en prat.

 

 

Hopp rett ned til innholdet