Slår et slag for bygda

På andre siden av E6 – kun et golfslag unna Oppdalsbanken – finner du Oppdal golfklubb. En klubb i stor vekst, i en sport som opplever en desto større vekst.

– Golf har blitt ekstremt populært de siste årene. Kanskje spesielt under koronapandemien. Dette er en sport hvor du går opp til fire personer sammen med god avstand. I tillegg bruker du ditt eget utstyr. Golf har nok vært et lite fristed for mange i en spesiell tid. Vi har også fått noen enere i sporten med blant annet Viktor Hovland, sier Erik Sæther, styremedlem i Oppdal golfklubb.

– Klubben består av mange ivrige ildsjeler som sørger for å holde den fantastiske banen vår i hevd. Vi ligger jo praktisk talt midt i sentrum. Kun et lite golfslag unna Oppdalsbanken. I dag har vi rundt 400 medlemmer, hvor rundt halvparten er lokale mens den andre halvparten er hyttefolk eller tilreisende. Det er et stort engasjement rundt klubben, og vi har hatt mye aktivitet med blant annet flere turneringer, sier Sæther.

På andre siden av E6 – kun et golfslag unna Oppdalsbanken – finner du Oppdal golfklubb. En klubb i stor vekst, i en sport som opplever en desto større vekst.

Han forteller videre at Oppdalsbanken er en av flere viktige bidragsytere til golfklubben.

– Det er viktig med gode samarbeidspartnere. Oppdalsbanken har vært flinke over flere år med å bidra inn mot klubben slik at vi har kunnet investere. Det har gitt oss en forutsigbarhet slik at vi hele tiden vet hva vi kan planlegge. Det betyr utrolig mye for en dugnadsklubb som oss, mener den ivrige golferen.

– Oppdalsbanken kan være tett på. Når vi har behov for forretningsmessige løsninger, så er de tett på. De forstår at aktiviteten i bygda er viktig. De er flinke til å bidra og de er flinke til å bidra på tvers av aktivitet. Det vil si at det er et mangfold i Oppdal, noe som også vises gjennom Oppdalsbanken sitt bidrag til bygda, legger han til.

Nå håper Sæther og resten av golfklubben at det gode tilsagnet på medlemmer fortsetter og at rekrutteringen inn mot sporten også fortsetter.

– Det er artig å se at det kommer til flere ungdommer, sier Sæther.

Klubben drives utelukkende på dugnad, og det samme gjelder vedlikehold og drift av en ni-hulls golfbane ved elva Ålma.

GAVEUTDELING

  • Hvert år gir vi i Oppdalsbanken en del av vårt overskudd som gaver til allmennyttige formål.
  • De siste fem årene har vi gitt nesten 9 millioner kroner til lokale lag og foreninger.
  • Vi synes det er viktig å gi tilbake til bygda vi bor i. Har du og ditt lag eller forening et prosjekt dere trenger litt ekstra midler til? Da kan dere søke om å bli en av de heldige som blir tildelt gavemidler fra oss.
  • Søknadsfristen er 31. januar.
Hopp rett ned til innholdet