Bygger for rekruttering

Next

Lyden av taktfaste tråkk på pedaler, ispedd et gledeshyl i ny og ned, brer om seg i den nye sykkelarenaen i Kåsen. Oppdal sykkelklubb satser hardt for å lage et sykkeltilbud som hele Oppdal kan dra nytte av. Gammel som ung.

At Oppdal er en lekegrind for den friluftsinteresserte er nok ingen godt bevart hemmelighet. Oppdal sykkelklubb har lenge følt at det har manglet et tilbud for de yngre, og de er defor godt i gang med å bygge en stor sykkelarena i Kåsen. En sykkelarena som står åpen til fritt bruk for både liten og stor. Enten du kommer fra Oppdal, har hytte her eller kommer tilreisende.

– Vi bygger denne sykkelarenaen som et ledd i den rekrutteringsjobben vi er inne i nå. Stisykling har blir voldsomt populært de siste årene, og Oppdal er et mekka for voksne som ønsker å sykle i flotte løyper. Det har likevel manglet et godt tilbud for barn og unge. Det tilbudet vil vi lage her i Kåsen, sier Sindre Rønning Hansen, styreleder i Oppdal sykkelklubb.

Oppdal sykkelarena vil hovedsakelig bestå av blå og røde maskinbygget stier, og vil bli et utmerket tilbud for både nybegynnere og viderekommende stisyklister.

Fargen på stien sier hvilken vanskelighetsgrad den har. Blå er relativt enkel, mens rød er for den mer viderekomne.

Oppdalsbanken har vært med å delfinansiere sykkelarenaen i Kåsen, og styrelederen i sykkelklubben er klar på at det å ha en lokal bank, har mye å si for et lokalsamfunn som Oppdal.

– Det er klart at nærheten som Oppdalsbanken har til lokalsamfunnet, har mye å si. Det er lett å ta kontakt med banken, du får raskt svar, og de som jobber der kjenner bygda, sier Rønning Hansen.

– Sikkerheten som ligger i det å ha en lokal bank som garanterer for moms, garanterer lån og som garanterer for spillemidler. Det har alt å si, og det har gjort at friheten i byggingen av denne sykkelarenaen har blitt mye større, sier Sindre Goksøyr, prosjektleder for Oppdal sykkelarena.

Prosjektet er delt i tre faser hvor første fase er ferdigstilt. Nå finner du rundt to kilometer med ferdige stier til fritt bruk i Kåsen.

Etter hvert vil det fortløpende bli utbygging av fase to og tre når klubben har ytterligere finansiering på plass.

Resultatet vil bli over syv kilometer med helt nye stier.

I flere av stiene og på arenaen, vil det bygges elementer og hopplinjer for alle nivå, som gjør at både viderekomne og nybegynnere kan benytte samme sti, men selv velge utfordring. Planen til sykkelklubben er at dette vil bli et godt tilskudd til resten av stinettverket i Oppdal

Det er Rekkje stiutvikling som har stått for prosjekteringen av sykkelarenaen.

Oppdal sykkelklubb har i dag rundt 200 medlemmer, men de håper å få enda flere når den nye sykkelarenaen står fiks ferdig.

– Vi bygger som sagt for rekruttering, men vi bygger også for turisme. Vi håer at dette kan være et flott bidrag til Oppdal.

GAVEUTDELING

  • Hvert år gir vi i Oppdalsbanken en del av vårt overskudd som gaver til allmennyttige formål.

  • De siste fem årene har vi gitt nesten 9 millioner kroner til lokale lag og foreninger.

  • Vi synes det er viktig å gi tilbake til bygda vi bor i. Har du og ditt lag eller forening et prosjekt dere trenger litt ekstra midler til? Da kan dere søke om å bli en av de heldige som blir tildelt gavemidler fra oss.

  • Søknadsfristen er 31. januar.

 

SØK HER