En turistattraksjon i emning

Next

En ny attraksjon vil forhåpentligvis lokke turister i hopetall til fjellbygda etter sommeren. Da kan Oppdal skilte med 2.700 trappetrinn opp Allmannbergjet.

– Dette er et prosjekt vi startet med i 2020. Vi har jo sett at det har dukket opp steintrapper rundt i hele Norge, og at dette har blitt veldig populære turmål. Rett bak oss her har vi Oppdal sitt kanskje mest kjente fjell – Allmannbergjet – et perfekt utgangspunkt for en steintrapp, sier Steinar Furnes fra Visit Oppdal og Oppdaltrappas venner.

Vi står ved starten på stien som går opp til det som allerede er et populært turmål i Oppdal. Allmannbergjet kan sees hvor enn du står i Oppdal, og ruver 1.342 meter over havet.

– Trappa skal i utgangspunktet starte fra her vi står nå. Dette er noe vi har gått og tenkt på lenge. Det er gangavstand fra sentrum og en fin fjelltur. Rett oppi her er det et stort skar i fjellet som det er mulig å gå opp. Her skal det legges steintrapp slik at det blir sikrere å gå. I tillegg vil trappa gjøre turen overkommelig for alle, sier Furnes.

Trappa vil ha hele 2.700 trinn, og forhåpentlig sørge for økt turisme til fjellbygda.

– Vi har tro på at dette prosjektet vil være bra for hele Oppdal.

– Dette vil ikke minst være positivt for næringslivet. Flere turister fører til økt omsetning for næringslivet i området. Vi gleder oss til denne attraksjonen står ferdig i løpet av sommeren.

Prosjektgruppa har en avtale med et firma som heter Stibyggeren – det er også de som har laget de andre steintrappene rundt om i Norge.

Byggingen av trappen skulle egentlig starte sommeren 2021, men på grunn av koronapandemien kunne ikke de innleide sherpaene som Stibyggeren bruker komme inn i landet. Nå tar de sikte på å starte byggingen til sommeren.

– Oppdalsbanken var de vi spurte først. Vi så tidlig at vi var nødt til å ha med oss noen for å få finansiert dette.

– Oppdalsbanken har vært positive og velvillige helt siden starten. De syntes dette var et bra prosjekt og at dette var noe vi trenger i Oppdal. Banken ga et ganske greit beløp helt i starten og er på sett og vis årsaken til at vi kunne gå videre med prosjektet, sier Furnes.

Han er også klar på betydningen av å ha en lokal bank i nærmiljøet.

– Det betyr å ha lokal bank. Jeg har vært med i mange lag og foreninger som opp gjennom årene har fått mye støtte fra Oppdalsbanken. Det er helt klart at banken betyr mye for et lokalsamfunn som Oppdal. Både når det kommer til næringsliv og lag og foreninger.

Når det kommer til byggestart på Oppdalstrappa er det en del formaliteter som gjenstår, men går det som prosjektgruppa ønsker, er byggingen godt i gang til våren.

GAVEUTDELING

  • Hvert år gir vi i Oppdalsbanken en del av vårt overskudd som gaver til allmennyttige formål.

  • De siste fem årene har vi gitt nesten 9 millioner kroner til lokale lag og foreninger.

  • Vi synes det er viktig å gi tilbake til bygda vi bor i. Har du og ditt lag eller forening et prosjekt dere trenger litt ekstra midler til? Da kan dere søke om å bli en av de heldige som blir tildelt gavemidler fra oss.

  • Søknadsfristen er 31. januar.

 

SØK HER