Musikk for alle

Next

Siden 1953 har Oppdal Juniorkorps spredt om seg med vakre toner i lokalsamfunnet. – Gavetildelingen fra Oppdalsbanken er helt avgjørende for at vi skal kunne holde på med det vi elsker, sier leder i juniorkorpset, Oddveig Merete Nordbø.

15 ivrige ungdommer sitter i en halvsirkel inne på kulturhuset i Oppdal sentrum. Det er tirsdag kveld og Oppdal Juniorkorps har sin ukentlige øvelse. Med en god koronameter mellom seg følger de unge musikantene med på hver eneste bevegelse dirigenten gjør. De dype tonene fra tubaen spiller i vakker harmoni med de lyse tonene fra klarinetten.

– I dag er vi rundt 30 medlemmer i juniorkorpset, med både korps og drillere. Vi er ikke så veldig mange, men vi håper på å få rekruttert enda flere, sier leder i juniorkorpset, Oddveig Merete Nordbø.

Juniorkorpset søkte gavemidler fra banken i fjor, og fikk innvilget sin søknad. Pengene gikk til både uniformer og andre rekrutteringstiltak.

–Vi ønsker å få inn flere medlemmer, noe som er viktig for at korpset ikke skal dø ut. Vi mener det er viktig at vi har dette tilbudet til unge i Oppdal, sier Nordbø.

Hun er også klar på at Oppdalsbanken sin rolle i lokalsamfunnet ikke er til å kimse av.

– Vi har gjennom årene brukt gavemidler fra Oppdalsbanken på nye instrumenter, vedlikehold av både nye og gamle instrumenter, aktiviteter for medlemmene våre samt turer og stevner. Vi søker ofte konkret på en ting, og både i fjor og i år har vi veldig fokus på dette med rekruttering.

Inne i nabosalen er en gjeng drillere i full gang med kveldens øvelse. Drillstavene snurrer kontrollert mellom fingrene på de eldste, mens de litt yngre svinger duskene taktfast etter musikken. Drillerne er dypt konsentrerte og det er ikke mye som er overlatt til tilfeldighetene, Hver bevegelse er tydelig øvd inn, og du kan se på ansiktene til hver og en at dette er lystbetont fra ende til annen.

– Hadde det ikke vært for støtten fra Oppdalsbanken, tror jeg det er flere lag og foreninger som rett og slett ikke ville klart seg, sier Nordbø.

– Det er veldig viktig for et lokalsamfunn å ha en lokal bank som Oppdalsbanken. En bank som deler av overskuddet sitt og gir tilbake. Oppdal har veldig mange tilbud til barn og unge, og da er det ekstra viktig at vi har aktører som Oppdalsbanken som er med på å bidra til at vi faktisk kan ha alle disse tilbudene, mener Nordbø.

– Gavemidlene betyr alt. Det har mye å si, for vi har ikke noe inntekt i det vi holder på med. Det koster mye for både utstyr og andre praktiske ting, og vi kunne rett og slett ikke holdt på med dette om det ikke hadde vært for blant annet gavetildelingen fra Oppdalsbanken, sier korpslederen.

GAVEUTDELING

  • Hvert år gir vi i Oppdalsbanken en del av vårt overskudd som gaver til allmennyttige formål.

  • De siste fem årene har vi gitt nesten 9 millioner kroner til lokale lag og foreninger.

  • Vi synes det er viktig å gi tilbake til bygda vi bor i. Har du og ditt lag eller forening et prosjekt dere trenger litt ekstra midler til? Da kan dere søke om å bli en av de heldige som blir tildelt gavemidler fra oss.

  • Søknadsfristen er 31. januar. Søknadsskjema finner du på ossbryoss.no

 

SØK HER