Liten klubb med stort hjerte

Next

Selv om Vollan Oppdal friidrett er en liten friidrettsklubb, skal det ikke stå på iveren eller innsatsen til trenere og utøvere. – Vi er en klubb for alle, sier trener Erling Ween Bøe.

Han har selv vært medlem av den lille friidrettsklubben i Oppdal siden før han kan huske, og nå er han en sentral person i opptreningen av morgendagens friidrettstalenter i fjellbygda.

På Oppdal stadion er en gjeng ivrige friidrettsutøvere i ferd med å gjøre seg klare til dagens treningsøkt – med nye treningsdrakter i Oppdalsbankens farger for anledningen.

– Vi er en ganske liten klubb, og et lite idrettslag. Derfor er det så utrolig viktig for oss å ha en støttespiller som Oppdalsbanken. Vi er en friidrettsklubb for alle. Om du er sju år eller stiller i seniorklassen. Vi skal være et tilbud for alle som ønsker å drive med friidrett, sier Ween Bøe.

Betydningen Oppdalsbanken har for et lokalt idrettslag er ikke er til å kimse av.

Husk å søk gavemidler før 31. januar

SØK HER

 

De teller i dag rundt 100 medlemmer – hvor det er en del som er unger og aktive utøvere pluss en del støttemedlemmer som blant annet er med på de lavterskeltilbudene klubben tilbyr. Slik som Oppdalsmila.

– Vollan Oppdal Friidrett er en veldig fin klubb, og jeg har vært medlem hele livet. Jeg meldte meg ikke inn selv, men jeg har vært så heldig å ha foreldre som har vært aktive i klubben, sier den aktive treneren som har blitt en større og større del av miljøet i klubben etter han kom flyttende hjem til Oppdal etter noen år i Trondheim.

– Jeg tror også Oppdalsbanken betyr mye for et lokalsamfunn.

– Vi er helt avhengige av Oppdalsbanken for å kunne ha et tilbud for alle vi ønsker å gi tilbud til. Ta draktene våre for eksempel. De har banken vært med på å designe og sponse. Banken er viktig for at vi skal klare å drifte treningene, kjøpe inn utstyr og gjennomføre konkurranser og stevner.

– Det er kort vei til banken, lav terskel for å ta kontakt og stille spørsmål. Både for små klubber og for de som driver større aktiviteter. Vi kjenner jo de vi tar kontakt med i banken., og mitt inntrykk er at vi møter stor forståelse og støtte fra banken når vi tar kontakt, sier Ween Bøe.

GAVEUTDELING

  • Hvert år gir vi i Oppdalsbanken en del av vårt overskudd som gaver til allmennyttige formål.

  • De siste fem årene har vi gitt nesten 9 millioner kroner til lokale lag og foreninger.

  • Vi synes det er viktig å gi tilbake til bygda vi bor i. Har du og ditt lag eller forening et prosjekt dere trenger litt ekstra midler til? Da kan dere søke om å bli en av de heldige som blir tildelt gavemidler fra oss.

  • Søknadsfristen er 31. januar.

 

SØK HER