Oppdalsbanken deler i år ut over en millioner kroner til lokale lag og foreninger.

Oppdalsbanken er til for bygda vi bor i. Vi har en lang tradisjon og har eksistert i over 160 år. Det er kundene våre som er eierne av banken, og gavetildelingen er på mange vis vår måte å betale ut utbytte til eierne. De siste seks årene har Oppdalsbanken delt ut nærmere ti millioner kroner til lokale lag og foreninger. Gavetildelingen er en viktig del av Oppdalsbankens samfunnsoppdrag – og har vært det i mange, mange år. Dette er midler som er et kjærkomment tilskudd til Oppdal og bidrar til et attraktivt og levende samfunn.

– I år er det kanskje mer viktig enn noen gang å skape muligheter i lokalsamfunnet med gavetildelingen, da koronaviruset har gjort hverdagen vanskelig for lag og foreninger. Overskudd skaper muligheter og verdier, og sammen skaper vi muligheter for alle i Oppdal, sier banksjef Gro Furunes Skårsmoen.

Mens frivillige i lokale lag og foreninger bruker overskuddet av energi på å skape muligheter for sambygdinger i Oppdal, vil vi at vårt overskudd skal gå til å gjøre det frivillige arbeidet litt lettere. Vi i Oppdalsbanken vil at våre gaver skal bidra til god og sunn økonomisk utvikling i Oppdal. Bankens visjon er å være en drivkraft for vekst og utvikling i ditt lokalsamfunn. Tiltak rettet mot barn og unge prioriteres. De er en viktig del av målgruppen for bankens gavetildelinger, og de representerer regionens framtid.

Årets tildeling favner bredt, og banken deler ut til sammen 1.027.000 kroner fordelt på kategoriene idrett, kretshus, helse, musikk/dans/teater, speider/4H, skytterlag, kultur og motor.

– Det er veldig mange frivillige som er engasjert i lag og foreninger her i Oppdal. De legger ned en utrolig stor innsats for spesielt barn og ungdom, men også andre slik at de skal ha et godt fritidstilbud. For meg er det at Oppdal har et så stort og mangfoldig tilbud innen idrett, kultur og kunst noe av det som gjør at jeg trives i Oppdal. At vi som bank kan være med på å bidra til at alle disse lokale kreftene kan fortsette sitt arbeid, er noe jeg verdsetter veldig høyt, sier banksjefen.

Et aktivt og engasjert organisasjonsliv er selve grunnmuren i et lokalsamfunn. Tusen takk for den gode innsatsen dere legger ned for å gjøre Oppdal til et attraktivt sted på bo.

Tidligere har vi invitert til fysisk utdeling av gavemidlene, men på grunn av koronasituasjonen ser vi oss nødt til å sløyfe det i år.

– Vi synes det er viktig å gi tilbake til bygda vi bor i. Samtidig er dette med å bygge et samfunn et lagarbeid, og vi i Oppdalsbanken er klinkende klar på vårt ansvar som lokalbank. Vi ser det som en viktig rolle å støtte lokale lag og foreninger, og vi vil fortsette å være en aktiv medspiller for vekst og utvikling for alle som bor i Oppdal i mange år framover, sier Furunes Skårsmoen.

– Vi gjør det fordi vi rett og slett bryr oss om bygda vi bor i, legger hun til.

Hør innslag om utdelingen fra Radio E6 i Oppdal

 

Se listen over gavemottakere her

 

OSS BRY OSS