Uhelbredelig hestefrelst

Next

Oppdal hestesportklubb har sørget for å holde interessen for hestesporten oppe i Oppdal gjennom en årrekke. Takket være samarbeidet med Oppdalsbanken kan de fortsette med det i mange år til.

Kosten føres jevnt over hesteryggen. Skitt og annet smuss kostes bort før den majestetiske skikkelsen skal tre ut av stallen og inn på ridebanen i Prestmoen i Oppdal. Hver uke samles flere titalls hesteinteresserte for å komme seg på hesteryggen og dyrke interessen for hestesport.

– I dag er vi vel rundt 200 medlemmer i klubben, med cirka 70 som er aktive og kommer innom på jevnlig basis. Det er en flott sport og en flott interesse hvor du får øvd deg på mye mer enn bare det å ri, sier Frode Ledal, leder i Oppdal hestesportklubb.

For det å ri en hest kommer ikke av seg selv. Det er ikke bare å møte opp for å ri.

Her må hesten gjøres klar, det må rengjøres i stallen og alt må ligge til rette for at hesten har det greit før du i det hele tatt kan begynne å tenke på å komme deg ut på ridebanen.

Anlegget på Prestmoen består av en stor ridehall, flere staller og en utendørs ridebane. Et stort område hvor det øves på både hopp, dressur, sprang, trav og galopp, for å nevne noe. Klokken viser at vi har kommet litt utpå ettermiddagen. Fire unge medlemmer i klubben har gjort hestene sine klare, og formelig tripper etter å komme seg ut på ridebanen.

– Det er mange av medlemmene som har egen hest, men klubben har også kjøpt inn noen slik at det kan være lettere for barn og unge å delta på klubbens aktiviteter. Vi har to trenere som har trening hver sin kveld – mandag og torsdag – og da er det rideskole for både barn og voksne. For oss er det helt avgjørende å ha en lokal bank som Oppdalsbanken som er med og bidrar med både sponsorgaver og gavemidler. Det er dyrt å kjøpe innen hest for eksempel, og da kommer sponsormidler og gavemidlene veldig godt med, sier Ledal.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Oppdalsbanken gjennom mange år, og vi skal fortsette å ha et godt samarbeid i årene som kommer, konstaterer Ledal.

Nå har både rytterne og hestene kommet seg ut på ridebanen og er snart ferdig med oppvarmingen. I dag er det hopp som står på agendaen. Etter litt diskusjon rundt hvor høyt de skal tørre å hoppe, er første rytter klar.

Hun rir først i en sirkel for å komme opp i riktig hastighet, så retter hun blikket mot hoppet og tar sats. Både rytter og hest letter fra bakken og lander kontrollert på andre siden av hinderet. Hun smiler fra øre til øre mens de andre applauderer for gjennomførelsen.

GAVEUTDELING

  • Hvert år gir vi i Oppdalsbanken en del av vårt overskudd som gaver til allmennyttige formål.

  • De siste fem årene har vi gitt nesten 9 millioner kroner til lokale lag og foreninger.

  • Vi synes det er viktig å gi tilbake til bygda vi bor i. Har du og ditt lag eller forening et prosjekt dere trenger litt ekstra midler til? Da kan dere søke om å bli en av de heldige som blir tildelt gavemidler fra oss.

  • Søknadsfristen er 31. januar.

 

SØK HER