– Utrolig viktig for Oppdal

På Kåsen har det vokst fram et skianlegg som gir grobunn for en ny generasjon skiløpere og skiskyttere. – Økonomien må være å plass for at vi skal kunne konsentrere oss om det som er viktigst, sportslig fremgang og samtidig ha det gøy sammen. Oppdalsbanken gir oss denne økonomiske tryggheten, sier trener for Oppdal ski- og skiskyting, Terje Volden.

Det er tirsdag kveld. Gradestokken viser en temperatur som ligger godt over på den blå siden. Snøen på bakken viser også at vinteren for alvor har meldt sin ankomst. Lyden av skistaver som taktfast settes ned i snøen høres jevnt og trutt på Oppdal skistadion. Her har et hundretalls skiinteresserte barn og unge i Oppdal sin lekeplass.

– Uten støtten og gavemidlene fra Oppdalsbanken er jeg ikke sikker på at vi hadde fått til dette anlegget. Det hadde i alle fall ikke kommet i stand i den størrelsen og på den tiden som det har gjort med midler fra banken. Det betyr utrolig mye for både oss og for bygda at vi har en bank som har den økonomiske kraften til å hjelpe lokale lag og foreninger på denne måten, mener trener for ski- og skiskyting-gruppa til Oppdal Il, Terje Volden

I løpet av ettermiddagen har rundt 30 ivrige skiskyttere tatt seg gjennom treningsprogrammet for dagen. Her er det barn og unge fra seks år og oppover som trener på pusteteknikk, konsentrasjon og kondisjon om hverandre.

– Nå tar dere to runder i løypene før dere skal skyte en runde på blinken i midten. Her skal dere konsentrere dere for å få en god samling skudd, kommer det fra Volden før treningsgruppen setter fart ut i løypa.

Etter noen minutter kommer førstemann inn på stadion og finner sin standplass. Skistavene settes kontrollert ned i bakken før hun går ned i liggende skyting. Pusten går kjapt til å begynne med. Ganske snart er det rolige og kontrollerte pustebevegelser som dominerer før første skudd avfyres. Så kommer det ett til, og ett til.

– Det er en aktiv og lærevillig gjeng vi har her, og vi kan takke det nye anlegget for at vi kan ha en såpass god plattform å lære bort skiskyting til ungdommene på. Når vi har en slik arena og samtidig muligheten til å dra på skirenn rundt om i landet, gjør det oss til en attraktiv klubb for ungdommene. Det er kjempeviktig for oss som klubb, mener skiskyttertreneren.

Klubben har tidligere fått tildelt gavemidler fra Oppdalsbanken, og de har brukt pengene til innkjøp av både snøkanonanlegg og blinker samt brukt midlene til å sette opp et nytt klubbhus og generell drift av idrettslaget.

GAVEUTDELING

  • Hvert år gir vi i Oppdalsbanken en del av vårt overskudd som gaver til allmennyttige formål.

  • De siste fem årene har vi gitt nesten 9 millioner kroner til lokale lag og foreninger.

  • Vi synes det er viktig å gi tilbake til bygda vi bor i. Har du og ditt lag eller forening et prosjekt dere trenger litt ekstra midler til? Da kan dere søke om å bli en av de heldige som blir tildelt gavemidler fra oss.

  • Søknadsfristen er 31. januar. Søknadsskjema finner du på ossbryoss.no

 

SØK HER