Friluftslivets vugge

Det startet med et ønske om å skaffe seg billig utstyr til eget bruk tilbake i 2000. Nå sørger VPG for at friluftinteresserte i hele Norge har det de trenger for å komme seg ut på tur.

Midt i Oppdal sentrum finner du friluftsbutikken Vertical Playground – eller forkortet VPG. Siden 2000 har Rune Kvalsnes og de andre ansatte i butikken jobbet seg sakte, men sikkert opp til å bli en av landets ledende butikker når det kommer til utstyr til alt som har med bratt friluftsliv å gjøre – med Oppdalsbanken på laget.

– For oss har Oppdalsbanken vært en veldig trygg og god samarbeidspartner. Helt fra starten har de hatt ryggen vår og hjulpet oss til å vokse dit vi er i dag. Å ha en lokal bank som Oppdalsbanken – som har et helt annet spillerom når det kommer til å økonomisk hjelp for bedrifter enn andre større banker – er gull verdt for en oppstartsbedrift som nå har blitt stor, sier Kvalsnes.

Daglig sender VPG ut mellom 1.000 til 2.000 varer til forskjellige steder rundt om i det langstrakte landet vårt. I tillegg til å ha fysisk butikk og nettbutikk, er VPG også grossist for andre sportsbutikker. I februar i fjor flyttet de inn i helt nye lokaler i det nye Krux-bygget i Oppdal.

– Oppdalsbanken har vært en solid og langsiktig partner. De har tenkt fram i tid, og har det gått dårlig i perioder så har de stolt på de planene vi har lagt fram for dem. I tillegg er de en bank som er veldig gode på å støtte frivilligheten i Oppdal – noe som er viktig ikke bare for oss, men for alle privatpersoner i bygda, mener Kvalsnes.

– For oss har Oppdalsbanken vært en veldig trygg og god samarbeidspartner.

Oppdal er et perfekt sted for å drive et aktivt friluftsliv, og et perfekt sted å starte opp en sportsbutikk som spesialiserer seg på friluftsutstyr. En liten kilometer unna butikken i Oppdal sentrum har VPG et stort lager som inneholder noe av grunnen til at de kan sende ut så store mengder varer som de faktisk gjør. En helautomatisk pakkemaskin går kontinuerlig hele dagen, og Kvalsnes sier de faktisk nesten uten unntak klarer å sende ut ordrene samme dag som de kommer inn.

– De siste årene har vært veldig hektiske – med både opp og nedturer. Vi hadde en veldig dårlig vinter for to år siden og i tillegg kom det en konkurs hos en av våre store leverandører. Året etter kom jo koronaen og absolutt alle i hele Norge skulle ut på tur. Det berget oss egentlig. I mars 2020 skøyt salget i været, og har egentlig fortsatt slik til nå, sier Kvalsnes.

De er i dag 37 faste ansatte i tillegg til flere ekstrahjelper.

Hopp rett ned til innholdet