Snakk med oss om pensjon

Har du kontroll på hva du vil få utbetalt den dagen du blir pensjonist? Vet du hva bokstavene EPK står for?

Er svaret nei trenger du ikke bekymre deg. Du er ikke alene. Visste du at nesten 60% av oss synes at pensjon kan være vanskelig å forstå – og at små grep i dag kan gi betydelige utslag for pensjonstilværelsen din?

Pensjon trenger verken være vanskelig å forstå eller ta lang tid å gjøre noe med. Det viktigste er å komme i gang.

– 70 prosent av befolkningen vet ikke hva bokstavene EPK står for, og da er det ikke så rart at du heller ikke vet det. EPK – eller egen pensjonskonto – er enkelt forklart at du kan samle all pensjonssparing fra nåværende og tidligere arbeidsgivere, over i en egen pensjonskonto. I tillegg kan du ta aktive valg når det kommer til hvordan sparingen din blir forvaltet fram til pensjonsalder, sier Espen Brend, autorisert finansiell rådgiver i Oppdalsbanken.

Hvor mye lønn ville du klart å leve på når du blir pensjonist?

Hadde du klart å leve på to tredjedeler eller halvparten av lønna du får i dag? Dette kan være realiteten for enkelte når de blir pensjonister, og derfor er det så viktig at du selv tar ansvar for pensjonen din. Enkelte kan få seg en liten vekker når de forstår at pensjonen kan bli en god del mindre enn det de mottar i lønn i dag.

Hvor mye bør du spare til pensjon?

Ønsker du å ha full frihet som pensjonist? Det er fullt mulig å starte pensjonisttilværelsen som millionær. Uansett hvilket sparemål du har så viser modellen hvordan små beløp i månedlig sparing kan bli til store beløp over tid. Og jo tidligere du starter jo sparingen – jo mindre beløp trenger du å spare hver måned for å nå målet ditt.

– Lurer du på noe når det kommer til pensjon? Det er bare å ta kontakt, sier Brend.

5 gode tips til din pensjonssparing

Enten du er under 30, nærmer deg 40 eller har rundet 50, har du tid til å ta grep og sørge for at du kan forme din fremtid, slik du ønsker den.

  • Få oversikt over hvor mye du får i pensjon. Du kan enten spørre rådgiveren din i banken om hjelp til å beregne pensjon for deg, eller logg deg inn på Norsk pensjon.
  • Samle pensjonen din hos banken med personlig service og rådgivningskompetanse. Ved å ha pensjonskonto i banken din vil våre dyktige rådgivere hjelpe deg å gjøre pensjon enklere å forstå. Sett av litt tid til en samtale med en rådgiver slik at du også kan lykkes med pensjonssparingen din. Les mer om egen pensjonskonto og avtal en pensjonsprat med en av våre dyktige rådgivere.
  • Finn riktig risiko for deg. Logg deg inn i mobilbanken for raskt og enkelt sjekke om du bør endre din risikoprofil. Dette kan gi betydelige utslag på hvor mye du får i pensjon. Er du i tvil om hvorfor og hvordan du kan endre risikoprofilen din, snakk med oss i banken.
  • Lurer du på hvor mye du bør spare til pensjon? Vi tenker at litt er bedre enn ingenting. Det viktigste er å komme i gang og at du sparer det du har mulighet til. Jo tidligere du starter med pensjonssparingen din, desto lavere kan det månedlige sparebeløpet være. Ta gjerne en titt på figuren over for å få en pekepinn på hvor mye du bør spare når du starter med pensjonssparing. Kontakt gjerne også rådgiveren din i banken, så hjelper vi deg å nå pensjonsmålet ditt.
  • Lag deg en spareplan for pensjonen din og vær trofast mot denne. Lag gjerne et langsiktig sparemål, men gjerne også et kortsiktig og «nærmere» sparemål. Pensjon kan oppleves som fjernt og vanskelig å spare til fordi pensjonsalder er så langt frem i tid. Det er nettopp derfor det er så viktig å ha en plan for sparingen din og at du holder deg til denne planen! Dette får du hjelp til hos rådgiveren din, som sammen med deg legger opp en fast og enkel plan basert på din økonomi, fremtidsplaner og ønsker.

Til syvende og sist er pensjon ditt eget ansvar og ditt eget valg. Kontakt oss i Oppdalsbanken, så hjelper vi deg med pensjonssparingen din.

Gjennom en god samtale og individuell rådgivning vil dere sammen kunne sørge for at din fremtid blir slik du ønsker den.

Kom i gang med pensjonssparingen din i dag!

Hopp rett ned til innholdet