Som ringer i vann

Vi vil at alle barn, ungdom og voksne i Oppdal skal ha et fritidstilbud. Vi vil at alle skal få kjenne på et fellesskap – enten det er i skisporet, i sykkelløypa, på hesteryggen, på fotballbanen eller som en del av juniorkorpset.

Oppdalsbanken har en lang og innholdsrik historie i Oppdal. Det er en bank som er til for bygda vi bor i. Siden starten for 166 år siden har banken vært opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet. Dette er også noe vi jobber mye med den dag i dag – gjennom den årlige gavetildelingen. Hvert år deler vi ut over en million kroner av overskuddet vårt til lokale lag og foreninger.

Skaper ringvirkninger

Gavetildelingen fra Oppdalsbanken er med på å kjøpe inn nye instrumenter til musikkorpset, det er med på å bidra til at sykkelløypene i Kåsen er i perfekt stand og åpne for alle. Gavemidlene gjør det mulig for alle i Oppdal å låne friluftsutstyr fra BUA – gratis.

I det hele tatt – midlene fra Oppdalsbanken skaper ringvirkninger som favner et godt stykke ut over det laget eller foreningen som mottar dem – som ringer i vann.

Har du og ditt lag eller forening et prosjekt dere trenger støtte til?
Søk om gavemidler fra oss på https://lokalverdi.no/oppdal

Vi vil at alle barn, ungdom og voksne i Oppdal skal ha et fritidstilbud. Vi vil at alle skal få kjenne på et fellesskap – enten det er i skisporet, i sykkelløypa, på hesteryggen, på fotballbanen eller som en del av juniorkorpset.

Rekruttering

Siden 1953 har Oppdal Juniorkorps spredt om seg med vakre toner i lokalsamfunnet.
15 ivrige ungdommer sitter i en halvsirkel inne på kulturhuset i Oppdal sentrum. Vi er tilbake i 2020, det er tirsdag kveld og Oppdal Juniorkorps har sin ukentlige øvelse. Med en god koronameter mellom seg følger de unge musikantene med på hver eneste bevegelse dirigenten gjør. De dype tonene fra tubaen spiller i vakker harmoni med de lyse tonene fra klarinetten.

– Gavetildelingen fra Oppdalsbanken er helt avgjørende for at vi skal kunne holde på med det vi elsker, sier leder i juniorkorpset, Oddveig Merete Nordbø.

– Vi er rundt 30 medlemmer i juniorkorpset, med både korps og drillere. Vi er ikke så veldig mange, men vi håper på å få rekruttert enda flere, sier hun videre.

Juniorkorpset er an ev mange aktører i Oppdal som benytter seg av muligheten til å søke om gavemidler fra Oppdalsbanken – år etter år.

Viktig bidrag

– Vi har gjennom årene brukt gavemidler fra Oppdalsbanken på nye instrumenter, vedlikehold av både nye og gamle instrumenter, aktiviteter for medlemmene våre samt turer og stevner. Vi søker ofte konkret på en ting, og både i 2020 og i 2021 har vi hatt veldig fokus på dette med rekruttering, sier hun.

 

– Vi ønsker å få inn flere medlemmer, noe som er viktig for at korpset ikke skal dø ut. Vi mener det er viktig at vi har dette tilbudet til unge i Oppdal, sier Nordbø.

Hun er også klar på at Oppdalsbanken sin rolle i lokalsamfunnet ikke er til å kimse av.

Penger til biltreff

En annen forening som er flittig søker av gavemidler fra Oppdalsbanken – er Amcar Oppdal. Vintrene går med til å skru, polere, og sørge for at de amerikanske doningene på fire hjul er klare til å komme seg ut av de mørke garasjene når det våres i lufta. De tre siste årene har Amcar Oppdal invitert til biltreff i Oppdal – med god støtte fra Oppdalsbanken

Oppdalstræffet er et samarbeid mellom Amcar Oppdal og Oppdalsbanken, og treffet finner sted på området til Oppdalsmuseet. Her kan du gå rundt i naturskjønne omgivelser like ved sentrum. Med et stort antall tømmerhus fremstår området som et unikt miljø fra slutten av 1500-tallet og fram mot midten av 1900-tallet. Kombinasjonen gamle biler med mye grom lyd og gamle tradisjonelle trebygg er med på å sette en helt spesiell stemning på museumsområdet.

God støtte

– Vi ønsket å få noe til å skje. Så kom Oppdalsbanken på banen, og hadde det ikke vært for lokalbanken ville det ikke vært noe treff. Det er gratis for publikum og gratis for utstillere. Derfor er vi avhengig av støtte for å få dette til. Vi har et godt samarbeid med banken, og vi er veldig fornøyde, sier arrangørene.

Amcar Oppdal ble stiftet tilbake i 2001, men da under navnet Oppdal Custom & Streetrace.

– Den korte historien er at vi startet bilklubb på grunn at vi var flere som delte den samme lidenskapen – bil og motor. Vi var en av pionerene i Norge som startet med street-legal race. Det er en form for dragracing som foregår på vanlig vei. Det handler om å kjøre omtrent 200 meter så fort du bare kan. Vi arrangerte det første stevne i Oppdal i 2001. Da var det 1.500 tilskuere og 40-50 biler. Vi drev med dette i mange år, men etter hvert begynte. interessen å dabbe av. Så fant ut at vi skulle melde inn i Amcar og Amcar Oppdal ble født, forteller Odd Inge.

En klubb i utvikling

Siden starten i 2001 har det gått mer og mer over til cruising, og klubben arrangerer flere medlemsturer i løpet av året hvor de finner et passende reisemål slik at de får luftet bilene litt. I dag er de rett i overkant av 40 medlemmer i klubben.

– Oppdalstræffet er motortreff der du kan komme med nesten hva du vil. Vi er ikke så rigide på at det skal være amerikanske biler. Det kan godt komme en Audi eller to – og litt andre biler selvsagt. Vi er alt-spisende når det kommer til bil og det du kan kjøre med. Vi avviser ikke noen i porten såfremt det er plass, sier president i Amcar Oppdal, Åsmund Hoel.

Sammen skaper vi muligheter for alle som bor i Oppdal.

 

Hopp rett ned til innholdet