Trygghet for bygda vi elsker

Oppdal spell- og dansarlag ønsker å sørge for at folkemusikk-tradisjonen føres videre til kommende generasjoner. Gavemidlene fra Oppdalsbanken gjør denne jobben litt enklere.

Har du og ditt lag eller forening et prosjekt dere trenger støtte til?
Søk om gavemidler fra oss på https://lokalverdi.no/oppdal

Lyden av trekkspill og fele kan høres lang vei når gjengen i Oppdal spell- og dansarlag møtes til øving. I mange tiår har de sørget for å holde folkemusikken levende i Oppdal. Noe de har store planer om å fortsette med i framtiden også.

– At vi i Oppdal har en lokal bank som er med på å støtte lag og foreninger i bygda er utrolig viktig. For meg så betyr Oppdalsbanken trygghet, ikke bare økonomisk men også trygghet i at de er med på å sørge for et aktivt organisasjonsliv i bygda, sier Øyvind Sandum i Oppdal spell- og dansarlag.

– Vi jobber aktivt med rekruttering. Oppdal er ei bygd med en rik tradisjon når det kommer til folkemusikk og folkedans. Det synes vi er kjempeviktig å føre videre, mener Sandum.

De er mange aktive i spell- og dansarlaget, og de har et stort seniorspellemannslag.

– For lokalsamfunnet ser jeg helt klart at Oppdalsbanken betyr veldig mye. At banken er med og støtter tiltak, fritidsaktiviteter og generell aktivitet i bygda. Jeg mener at det å ha en lokal bank betyr veldig mye for bygda

Midt i Oppdal sentrum reiste det i 2020 seg et signalbygg som skal sørge for at sentrum blir enda mer levende enn hva det allerede er. Bygget er blitt fylt med studenter fra NTNU, lokalt næringsliv og en 25 meter høy klatrevegg. Her har klatreklubben i Oppdal åpnet dørene til sitt nye klatresenter. Her kan klatreglade oppdalinger i alle aldre og andre tilreisende boltre seg på 800 kvadratmeter med klatreflater.

Vi står midt i det som blir hovedrommet i klatresenteret. Over oss ruver en 25 meter høy vegg. En vegg som nok skal kunne gi alle og enhver nok av utfordringer og støle underarmer. Det nye klatresenteret skal i tillegg til de litt hardere utfordringene ha spesielt fokus mot familier og nybegynnere som ønsker å begynne med klatring.

– Vi har fått i stand dette senteret ved hjelp av både tippemidler, momsrefusjon og ikke minst lokale bidrag fra både næringsliv og kommune. Her har Oppdalsbanken vært helt avgjørende for at vi kunne starte dette prosjektet. Det var bidraget fra dem som gjorde at vi fikk midler nok til å sette i gang, forteller Løvoll.

– Vi har et veldig aktivt og voksende klatremiljø her i Oppdal. Det er generelt mye aktive folk her, så det nye senteret er midt i blinken. Vi har lenge vært på utkikk etter nye lokaler, og da muligheten for å få et senter her i sentrum åpnet seg, kunne vi nesten ikke si nei, forteller Løvoll og ser seg rundt i det nye klatresenteret.

Han fortsetter med å nevne at Oppdalsbanken har en stor rolle i lokalsamfunnet på Oppdal, og at de med de midlene de deler ut til lokale lag og foreninger er med på å gjøre Oppdal til det levede og aktive samfunnet det er.

Søknadsfristen for årets gavetildeling går ut 31. januar.

Søk om gavemidler fra oss på https://lokalverdi.no/oppdal

Hopp rett ned til innholdet