Trygg samarbeidspartner

Lundhytta har siden starten på 80-tallet levert tradisjonelle hytter til hyttefolk i både Oppdal og Rennebu. – Nærheten og den tryggheten du opplever når du kommer til Oppdalsbanken, er noe av styrken til en lokal bank, sier tidligere daglig leder, Jan Perry Lund.

Det startet i det små, med kun et par ansatte – nå har de vokst seg til å bli et lokalt bedriftseventyr med over 40 mann som jobber hos den tradisjonsrike bedriften på Nerskogen i Rennebu.

Midt i Trollheimen – med flott natur både vinter og sommer – finner du verkstedet som leverer rundt 15 nøkkelferdige hytter hvert år. Verkstedet har gjennom årene vært gjennom flere utbygginger etter hvert som etterspørselen har økt. Nå har det blitt et stort verksted med kapasitet til å bygge 30 individuelle fjellhytter i året.

– Vi lager det meste. Alt fra vakre stavlafthytter, nøkterne sportshytter og moderne fjellhytter. Alle hyttene er forskjellige og nøye tilpasset eierne sine, akkurat slik de vil ha det. De hyttene vi leverer er primært laftede hytter eller hytter med ferdige elementer som plir satt samen ute på byggeplassen, forteller daglig leder Vegard Skjørstad.

 

– Med Oppdalsbanken har vi en trygg, lokal og stabil samarbeidspartner som gjør at vi som bedrift får råd og hjelp raskt når vi trenger det, sier daglig leder i Lundhytta, Vegard Skjørstad.

– Det hele startet som en liten familiebedrift startet av onkelen min. Jeg ble med i bedriften etter et par år, og har vært her siden den gang, forteller Jan Perry mens lyden av øksa som presses mot treverket høres i bakgrunnen.

I 22 år var han daglig leder og fyller i dag en rolle som altmuligmann. Årevis med arbeid på hytter i ruskete fjellvær, har lagt et solid grunnlag for å videreføre håndverkstradisjonene.

Siden vikingtiden har stavlaft vært den dominerende måten å bygge bærekonstruksjoner på her til lands. Men det siste århundret var den nesten blitt glemt. Så skjedde det noe.

– På slutten av 70-tallet oppsto det en gryende renessanse for laftefaget. I Rindalen og Oppdal var det to firma som drev på og det ble arrangert en del kurs. Onkelen min, Jan Olav Lund, var med på et og fant ut han skulle prøve å skaffe seg et levebrød innen lafting, forteller Jan Perry engasjert.

 

 

I dag har nye krefter tatt over sjefsstolen, men driften av selskapet drives fortsatt på gamle tradisjoner og godt håndtverk.

– Vi har mye å gjøre om dagen, og det er bra med etterspørsel etter hytter. Rett oppi fjellheimen her – på Nerskogen – er det flere hyttefelt hvor vi leverer hytter. Det er et flott område med Trollheimen rett påk husveggen, sier Vegard som tok over sjefsstolen etter Jan Perry.

Etter flere år med en bankforbindelse med hovedkontor i Trondheim, begynte Lundhytta å se seg om etter en ny bank.

– Med Oppdalsbanken har vi fått en trygg og solid samarbeidspartner – som ikke minst er lokal. De kan hjelpe oss raskt og som bedrift kan du få behov for rask bistad ved flere anledninger. Det føler jeg at vi har fått hos Oppdalsbanken. Vi er veldig fornøyde, sier Jan Perry.

Det er et flott område med Trollheimen rett påk husveggen

Lundhytta har et langsiktig perspektiv og har alltid bygget stein på stein – eller stokk på stokk. Selv om de nå bygger flere hytter enn før, er oppfølgningen blitt enda tettere. I fremtiden handler det om å være i front innen produksjonsutvikling og kundebehandling.

– For noen år siden oppdaget vi at folk snakket om at de hadde «Lundhytte», sier de.

Dermed sto et navnebytte for døren. Fra Lund hyttebygg til Lundhytta. Tradisjonene og grunntanken har imidlertid alltid vært den samme. For Lundhytta er det fortsatt like viktig at hytteeierne også føler seg hjemme på fjellet.

– Uten hyttebygging hadde kanskje bygda dødd ut. Alle de ansatte har bidratt til å skape noe for hele lokalsamfunnet. Det er det viktigste vi holder på med,. Da er det veldig godt å ha en lokal bank med på laget, sier Jan Perry og Vegard.

 

Hopp rett ned til innholdet